Informații utile

Trăim într-o lume dominată de aspecte comerciale. De la vânzarea de produse prin intermediul diverselor platforme de e-commerce și până la prestarea unor servicii de creare de software, de la închirierea unui apartament și până la semnarea unui acord de confidențialitate, relațiile interumane se învârt în jurul acelorași necesități: necesitatea de siguranță și necesitatea de stabilitate.

Siguranța și stabilitatea sunt coordonate ce vin din cunoaștere: cunoașterea drepturilor pe care le deținem, cunoașterea obligațiilor ce ne revin, cunoașterea prevederilor legale și a modului de a acționa potrivit acestor prevederi. Vechiul dicton latin „Scientia potentia est” își găsește pe depin aplicarea până în cele mai mercantile ori mai puțin mercantile aspecte ale vieții noastre.

Orice relație cu semenii noștri care implică cel puțin un aspect pecuniar trebuie să fie clară, echilibrată, dar cel mai important dovedibilă. Lumea în care trăim a devenit mult prea complexă pentru a imagina toate situațiile, consecințele ori nevoile care pot apărea, astfel că cel mai înțelept lucru este să le cuprindem.. îmtr-un contract!

Înțelegerile verbale între două persoane, la adăpostul prieteniei, bunei-credințe sau încrederii, pot naște reale conflicte atunci când intervine neprevăzutul ori memoria. În schimb, adăpostul unui contract cu reguli clare și ușor de identificat poate evita multe situații dificile. În definitiv, verba volant, scripta manent.

A cunoaște ce fel de contracte trebuie sa încheiem, ce formă trebuie să îmbrace aceste contracte, ce cerințe prevede legea în anumite cazuri și cum ne putem pune la adăpost de diverse riscuri, se poate așadar dovedi de un real folos în cele mai multe situații.

De aici și ideea noastră, de creare a unei platforme ce conține diverse tipuri de contrate, ușor customizabile, care permit oricărei persoane să obțină un contract profesionist și ușor de înțeles.